Corona protocol

Corona protocol watersportverbond watersport

Ons Covid-19 protocol. Samen verslaan we corona!

 Veiligheid- en hygiëneregels voor iedereen!

 1. Was vaak je handen, in ieder geval voor en na het sporten
 2. Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 3. Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg
 4. Schud geen handen
 5. Houd 1,5 meter afstand van anderen
 6. Blijf thuis bij verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celcius
 7. Heb je ook koorts en/of ben je benauwd? Dan blijven ook huisgenoten thuis. Als je 24 uur geen klachten hebt, mag je weer naar buiten
 8. Vermijd drukte en geef elkaar de ruimte
 9. Ga voordat je naar de les vertrekt thuis naar het toilet
 10. Was voor je training/les thuis je handen met water en zeep, minimaal 20 seconden;
 11. Was je handen met water en zeep voor en na bezoek leslocatie
 12. Douche bij thuiskomst
 13. Vermijd het aanraken van je gezicht
 14. Schud geen handen
 15. Kom niet eerder dan 10 minuten voor de sportactiviteit aan op de sportlocatie en ga direct daarna naar huis.

Specifiek voor de sporter en ouder/verzorger:

Helaas, we moeten in deze periode even streng zijn. Hopen op jullie medewerking en begrip. Normaal vinden wij het super gezellig als de ouders gezellig blijven hangen en het een bruisende bedoening is. Op dit moment kan dit echter niet. We vragen dan ook aan iedereen om alleen te komen. Op de fiets. Of eventueel samen met je vriendjes of vriendinnen, maar even zonder ouders. Maken we na de corona periode weer een echt surf feestje rondom de windsurf en sup lessen! 

 1. Aanmelden en betalen voor de les doe je online. 
 2. Lessen zijn alleen toegankelijk voor deelnemers uit de directe omgeving. Je komt alleen naar de les. Lopend of op de fiets zonder ouders. Je woont dus binnen fiets afstand. 
 3. Met de auto worden afgezet is niet gewenst!
 4. Helaas, ouders zijn dus even niet welkom om te komen kijken of te blijven. Ook wij vinden dit jammer, maar dit is nu even noodzakelijk. Anders zit er een kans is dat we moeten stoppen met het aanbieden van de lessen. Ouder vrij lesgeven is 1 van de voorwaarden in deze corona periode.    
 5. Ga, voor je naar je les vertrekt, thuis naar het toilet. We mogen en kunnen geen gebruik maken van kleedruimtes, douches en toiletvoorzieningen.
 6. Was voor en na de les/training thuis je handen met zeep.. 
 7. Kom niet eerder dan 10 minuten voor de les aan op de leslocatie en verlaat na afloop van je les direct (graag binnen 10 minuten) de omgeving van je leslocatie om veilig ruimte te maken voor eventueel de volgende lesgroep. 
 8. Ben je boven de 18 jaar of tussen de 13 en 18 jaar dan ben je verplicht om 1,5 meter afstand van elkaar te houden! Deze regel geldt officieel niet voor kinderen tot en met 12 jaar, toch hanteren wij hem rondom de leslocatie wel als richtlijn. Dit om rust en overzicht te kunnen houden. 
 9. Het liefst kom je al in je eigen wetsuit/surfpak! Dit is misschien een mooi moment om er eentje aan te schaffen. 
 10. Trek thuis al je zwemkleding aan en eventueel je surfpak. Trek thuis ook alvast sportschoenen/waterschoenen of surfschoentjes aan welke nat mogen worden. Deze zijn verplicht. Stellen we nu even niet ter beschikking.   
 11. Heb je geen eigen wetsuit, dan pak je bij aankomst een surfpak/wetsuit in de juiste maat, deze liggen op lengte gesorteerd en we kunnen je op afstand helpen met de juiste maat kiezen. Kleed je zelfstandig om. Neem een grote badhanddoek mee en lekker warme kleding voor na afloop van je les. Jeugd onder de 12 jaar kan elkaar helpen met de ritsen. Ouders zijn niet aanwezig en kunnen dus ook niet helpen. 
 12. Je kleding leg je in je tas (waterdicht in bijv. plastic tas) bij je omkleed pion welke achter het lesgebied klaarstaat. Iedereen heeft zijn eigen pion. Laat kostbaarheden/telefoons thuis! Wij hebben in geval van nood het nummer van je ouders.  
 13. Tuig je set zoveel mogelijk alleen op en af, als dat niet mogelijk is helpt een medesporter of eventueel je trainer/instructeur. Degene die helpt wast voor en na het optuigen zijn handen met handgel. Heb je een sup les dan pak je je eigen peddel en leash. 
 14. Ga direct naar je toegewezen board. Deze liggen minimaal 1,5 meter van elkaar.  
 15. Laat zelf je board te water en haal hem er ook zelf uit. Mocht dit niet lukken, laat kinderen elkaar helpen of in het uiterste geval de trainer/instructeur.
 16. Raak het board en/of ander materiaal van een ander niet aan.
 17. Na afloop van je les leg je het materiaal weer netjes op de startplek en volg je de (opruim) aanwijzingen van je instructeur.  
 18. Kleed je na afloop meteen om. Leg na afloop je gehuurde wetsuit in de grijze bak zodat wij deze kunnen uitspoelen en desinfecteren.  
 19. Voor de leeftijdsgroepen 13 t/m 18 jaar en 19+ geldt, onderling en naar instructeurs/trainers en anderen, dat zij 1,5 meter afstand moeten houden. Jeugd t/m 12 jaar hoeft de 1,5 meter maatregel onderling niet toe te passen, maar dienen 1,5 meter afstand te houden tot hun trainer/instructeur en andere aanwezigen. 
 20. Verlaat na de les/training zo snel mogelijk de leslocatie. 

Specifiek voor de trainer/instructeur:

 1. Houd altijd 1,5 meter afstand van kinderen en je mede instructeurs.
 2. Was je handen voor en na de les/training met handgel.
 3. Bespreek de les/training met de sporters zoveel mogelijk voor en na op de wal in de open lucht en houdt afstand. 
 4. Tracht vermenging van de leeftijdsgroepen t/m 12 jaar, 13 t/m 18 jaar en 19+ te voorkomen.
 5. Haal de sporters niet bij elkaar rond je begeleidingsboot, vlot of andere locatie maar doe dit op een manier of locatie waar je de 1,5 maatregel kan toepassen.
 6. Deel je werkbenodigdheden/spullen niet met anderen. 
 7. Maak aan het eind van je les/training de gebruikte en/of aangeraakte materialen schoon
 8. Instructeurs trekken het liefst thuis al hun wetsuit aan, Of ruim voor de start van je lesgroep op locatie. Kleed en toiletruimtes zijn niet open/aanwezig. 

NB: alleen 2 personen in de begeleidingsboot indien:

 1. Bemanning uit hetzelfde huishouden komt, of
 2. Er 1,5 meter afstand gehouden kan worden gedurende alle handelingen aan boord.

Specifiek voor de surfschool:

 1. Op de leslocatie loopt een coördinator rond die aanspreekpunt is voor de leslocatie en voor de gemeente of andere instanties. 
 2. De corona-coördinator op de leslocatie is herkenbaar aan een fluor shirt over zijn wetsuit/kleding. Dit kan ook de hoofdinstructeur zijn. Deze kan tijdens de lessen mee het water op zijn.  
 3. Voorlichting en communicatie met betrekking tot de ‘corona’-maatregelen die op de locatie van toepassing zijn vindt plaats via webmail, pushberichten maar ook door middel van posters/flyers bij toegang tot de leslocatie en op andere specifieke plekken. Tevens is deze informatie op de website terug te vinden. Bij elke reservering zal dit document worden meegestuurd. 
 4. Een lesgroep bestaat uit maximaal 8 deelnemers en maximaal 4 instructeurs/trainers/vrijwilligers. Er zijn maximaal 12 personen binnen het lesgebied aanwezig. 
 5. Wij bakenen met onze vlaggen het lesgebied over ongeveer een breedte van 25 meter en diepte van 15 meter af.  
 6. Fietsen van de deelnemers worden netjes in een rij naast elkaar geparkeerd zonder hinder voor andere weggebruikers op te leveren. 
 7. Auto’s zijn niet welkom om ter plekke te parkeren. Ouders die dat wel doen worden hierop aangesproken en verzocht de leslocatie met de auto te verlaten. 
 8. De bus met lesmateriaal wordt in de buurt van de les zone geparkeerd en daar uitgeladen. Boards worden met een tussenruimte van 2 meter netjes binnen de leszone op rij  neergelegd. Grijze ‘vuile wetsuit’ bak wordt neergezet. Vlaggen worden opgezet en schoonmaak en desinfectie materiaal wordt bij een vlag neergezet.
 9. Surfpakken worden op maat gelegd en verspreid in stapeltjes. Deelnemers kunnen hun wetsuit pakken en deze ter plekke aantrekken. Na afloop van de les uittrekken en in de bak ter reiniging/desinfectie achterlaten. 
 10. Zijn er deelnemers welke meerdere dagen achter elkaar een les volgen, dan kunnen wij een wetsuit voor de serie lessen ter beschikking stellen. Deelnemers mogen hem aanhouden naar huis, zelf schoonspoelen en de volgende dag weer aantrekken naar de leslocatie. Op de fiets tegen slijtage van het wetsuit wel een surfshort over het pak.  
 11. Wij stellen middelen beschikbaar waarmee je handen en materialen kunt schoonmaken. Deze zijn bij een vlag welke we gebruiken om het lesgebied af te bakenen terug te vinden. 
 12. Bij de andere vlag ligt de EHBO tas. Deze gaat mee tijdens de activiteit
 13. Tussen de lessen wordt het gebruikte materiaal extra schoongemaakt en gedesinfecteerd. 
 14. Tussen de afronding van de ene lesgroep en de start van de volgende lesgroep zit altijd een half uur tijdsverschil om overlap van personen op de leslocatie te voorkomen. 

Bron: Watersportverbond | Protocol verantwoord sporten voor de jeugd, toegespitst op de watersport.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.