Foil wing en windsurf foil leren op het Twiske

Foil wing en windsurf foil leren op het Twiske!

foil wing Twiske
Sup en Windsurf instructeur Johan van Eeden met de Foil Wing op het Twiske

Foil wing of windsurf foilen leren op het Twiske of de Westplas in Oostzaan. Foilen is superleuk om te leren! Je zweeft letterlijk boven het water op een korte surfboard of supboard met een (hydro)foil eronder. Pas op. Dit is heel erg verslavend!!

Let op!!

Onderstaande lesmethodiek wordt binnenkort aangepast en opgesplits in 2 lessen. Introductieles met wing op gewone sup en vervolgles met wing op de korte foilsup!

Tevens zullen we de windsurf foil lessen en wing foil lessen een aparte pagina gaan geven.

Opbouw foil wing / wing surfing lessen:

  • Uitleg materialen: Board, foil en wing/zeil en bescherming wetsuit en helm.
  • Theorie: Hoe hanteer je de wing/zeil, wat doet de foil, wat is de positie op je board, waar plaats je je voeten.
  • Praktijk: We oefenen eerst alles op het land. Als we de basis doorhebben gaan we het water op.

Speciaal voor wing foilen:

  • Voor wing foilen: Je start met de ‘vleugel’ op een lange normale sup. Dit kan al bij windkracht 2. Als je door hebt hoe je kan sturen en hoogte lopen, dan stap je over op de korte sup, nog steeds zonder foil. Nu leer je opstaan en heen en weer te varen.
  • Heb je dit goed door, en staat er voldoende wind, dan plaatsen we de foil onder het board en gaan proberen om je eerste korte vluchten te maken.
  • Als dit eenmaal is gelukt ben je verslaafd en wil je alleen nog maar langer ‘op de foil’. Hou rekening met 3 tot 5 (3 tot 5 uur) sessies voor je eerste echt gecontroleerde vluchten.

Let op!!! Leren Foilen is bij ons geheel op eigen risico! Het is zo nieuw dat er nog geen gecertificeerde lesmethodiek voor is. Wij hebben onze eigen lesmethodiek ontwikkeld waarvan wij denken dat je het met zo min mogelijk risico kunt leren. Het blijft echter een extreme sport!

Bij onze prive foil lessen zijn alle materialen, instructies en wetsuits en helm inbegrepen.

Kosten priveles p.p.: (zowel wing foil als windsurf foil lessen)

  • 1 persoon: 1,5 uur introductieles 75,- | vervolgles van 1 uur 50,-
  • 2 personen: 1,5 uur introductieles 55,- | vervolgles van 1,5 uur 40,-

Wat is foil wing?

Surfen met een foil wing! Zweef over het water op een kleine sup met een hydrofoil in combinatie met een losse vleugel (wing). Het voelt als snowboarden in de poeder. Een heerlijk gevoel van vrijheid! Moeilijk? Nee! Binnen een aantal sessies is het te leren. Ook als je geen enkele kite of windsurf ervaring hebt. Geen lijnen zoals bij kitesurfen en geen vaste verbinding met je board zoals met windsurfen. Je hebt gewoon de wing vast in je handen welke met een veiligheidsleash vastzit aan je arm. De sup zit vast met een leash aan je benen. Het twiske is ideaal om het foil wing te leren. Meteen diep water en geen gemotoriseerd vaarverkeer.

Foil wing is mogelijk vanaf een knoop of 15. Ongeveer windkracht 4. Een beetje vlagerige wind is geen ramp. Als je eenmaal ‘op de foil’ staat blijf je eenvoudig en ook bij minder wind gewoon in de lucht. Je kan zelfs redelijk eenvoudig door secties met minder wind doorpompen met de foil. In het begin heb je vrij veel wind nodig om ‘op de foil’ te komen. Als je het vaker hebt gedaan heb je steeds minder wind nodig.

Wil je het een keer proberen? Wij helpen je graag op weg! Ondanks dat het een nieuwe sport is, zijn we er al redelijk in thuis en kunnen je prima de basis vaardigheden leren tot aan het gijpen op de foil. Wil je les, dan bieden wij op dit moment alleen privelessen (Maximaal 2 personen met een set delen). Bij voldoende belangstelling zullen we meerdere sets aanschaffen voor de groepslessen.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.