Foil Wing les op het Twiske!

Foil wing les! Poeder rijden op het water…

Foil Wing of Wing Sup op het Twiske een perfecte plas om te leren wing foilen en suppen. Het water is meteen diep. Groot genoeg om alle watersporten te kunnen doen, maar klein genoeg om goed overzicht over de lessen en de deelnemers te houden. Gemotoriseerde vaart en kitesurfen is hier niet toegestaan. Dit maakt het uitermate prettig en veilig om compleet op jezelf gefocused een nieuwe watersport te leren.

Aanmelden: info@surfandbike.com

*We zijn afhankelijk van de wind en het weer en beschikbaarheid van instructeurs. Als we een gaatje hebben benaderen wij de geïnteresseerden om te kijken wie kan aansluiten.

Wing Sup Level I

Wij leren je de basis! Foil wing is superleuk om te leren! Je begint op een gewone sup. Heb je de wing door en kun je goed heen en weer varen, hoogte lopen, afvallen en draaien, dan kan je door voor je vervolgles.

Wing Foil Level II

Je kunt al aantoonbaar goed foilen met een kite of windsurfset. Je begrijpt de werking van de foil. Je hebt een wing sup les gevolgd en bent in staat om goed heen en weer te varen op de korte sup met wing.

Foilen met de wing is geheel op eigen risico! Alle schade komt voor eigen rekening**.


Wat is foil wing?

Surfen met een foil wing! Zweef over het water op een kleine sup met een hydrofoil in combinatie met een losse vleugel (wing). Het voelt als snowboarden in de poeder. Een heerlijk gevoel van vrijheid! Moeilijk? Nee! Binnen een aantal sessies is het te leren. Ook als je geen enkele kite of windsurf ervaring hebt. Geen lijnen zoals bij kitesurfen en geen vaste verbinding met je board zoals met windsurfen. Je hebt gewoon de wing vast in je handen welke met een veiligheidsleash vastzit aan je arm. De sup zit vast met een leash aan je benen. Het twiske is ideaal om het foil wing te leren. Meteen diep water en geen gemotoriseerd vaarverkeer.

Foil wing is mogelijk vanaf een knoop of 10. Ongeveer windkracht 3. Een beetje vlagerige wind is geen ramp. Als je eenmaal ‘op de foil’ staat blijf je eenvoudig en ook bij minder wind gewoon in de lucht. Je kan zelfs redelijk eenvoudig door secties met minder wind doorpompen met de foil. In het begin heb je vrij veel wind nodig om ‘op de foil’ te komen. Als je het vaker hebt gedaan heb je steeds minder wind nodig. Je kunt als expert zelfs gewoon zonder wind je board op de foil door blijven pompen.

Ik heb al windsurf en of kite surf ervaring. Kan ik niet meteen op de foil?

Kort en krachtig… Nee! Onze ervaring tot nu toe is dat windsurf foilers het heel snel oppikken. Vaak al in de eerste les op de foil met wing weg kunnen varen. Normale windsurfers pakken het wingen heel snel op. Maar op de foil is toch wel even iets anders. Kitesurfers hebben weinig voordeel van het kiten, gevoel is toch behoorlijk anders. We hebben ook de eerste kite foilers gehad, maar deze hadden toch ook in het begin vrij veel moeite met de wing controle. Hebben ze de wing door, dan stonden ze vrij snel ook op de foil.