Foil wing les Twiske

Foil Wing les op het Twiske!

foil wing les twiske

Foil wing les bij de Foilwing school.

Foil Wing of Wing Sup les bij de Foilwing school op het Twiske! Leer wingen bij de eerste Wing school van Nederland! Geen loze beloften, maar realistische doelen met doordachte lessen en lesopbouw. Wij hebben inmiddels al meer dan 5 jaar foil ervaring vanuit het windsurfen en sinds 2019 met het wingen. Iedereen kan bij ons aansluiten voor de wingsup level I les.

Let op! Bij de wingsup level I introductieles maak je gebruik van ons materiaal. De wingfoil level II les kan alleen geboekt worden als je al over je eigen wingfoil materiaal beschikt! I.v.m. de vele schades stellen wij ons eigen materiaal hier niet meer voor beschikbaar.

Het Twiske is een perfecte plas om te leren wing foilen en wing suppen. Het water is meteen diep. Groot genoeg om alle watersporten te kunnen doen, maar klein genoeg om goed overzicht over de lessen en de deelnemers te houden. Gemotoriseerde vaart en kitesurfen is hier niet toegestaan. Dit maakt het uitermate prettig en veilig om compleet op jezelf gefocused deze nieuwe watersport te leren.

Leren wingfoilen is onzettend leuk en kent een stijle leercurve. Een prive les is te volgen met maximaal 3 deelnemers. Elke deelnemer krijgt zijn eigen set. Een prive les is alleen voor jou, of samen met nog maximaal 2 bekenden van je.

Aanmelden

Aanmelden voor je les kan maximaal 4 dagen voor je/jullie gewenste datum. Dan hebben we redelijk zicht op de verwachte wind en weervoorspellingen. Selecteer je gewenste les. Daar krijg je de optie om jezelf online aan te melden en je eigen (nog beschikbare) tijdsblok te reserveren.

Hoeveel lessen heb ik nodig om te leren wingfoilen?

Dit is geheel persoonlijk. Het ene persoon heeft het wingsuppen in 1 les door. Het andere persoon heeft meer lessen nodig. Hetzelfde geldt voor het wing foilen. De sport kent, als je er gevoel voor hebt, een stijle leercurve. Onze lesmethodiek is erop gericht om je zo snel mogelijk te laten leren.

Waarom begin ik op een gewone sup met center fin?

Je begint op een sup met een center fin (normale sup is niet geschikt). Met onze sups kun je uitstekend hoogte lopen, de zelf redding en basis technieken snel leren. Andere scholen kiezen er soms voor om meteen op de wingsup te leren, maar dit zorgt voor een langer leertraject.

Waarom moet ik eerst op de gewone sup? Kan ik niet meteen op de foil beginnen?

Helaas kan dat bij ons niet meer. We hebben dit voorheen wel aangeboden, maar dit leidde tot veel schades aan de (dure) wing materialen en een verhoogde kans op letsel. Ook al kun je al foilen met kiten of windsurfen. Kitesurfers hebben weinig voordeel van het kiten, gevoel en werking van de wing is toch behoorlijk anders. Dit ligt veel dichter tegen windsurf gevoel aan. Windsurf foilers hebben wel een voordeel aangezien de wing en de werking ervan dicht tegen het windsurfen aan ligt. Kun al foilen met de kite of met windsurfen dan zul je merken dat als je de wing eenmaal door hebt je snel veilige progressie maakt.

Wing Sup Level I introductieles

Wij leren je de basis! Onze lesmethodiek is erop gericht om je zo snel en vooral zo veilig als mogelijk te leren wingen. Je begint op een sup met een center fin. (gewone sup is niet geschikt) Hiermee kun je uitstekend hoogte lopen, de zelf redding en basis technieken snel leren. Kun je goed heen en weer varen, hoogte lopen, afvallen en draaien, dan kan je door naar de les Wing Foil Level II.

Wing Foil Level II

Deze les is alleen te boeken als je beschikt over je eigen materiaal. Je hebt bij ons een Wing Sup Level I les met goed resultaat gevolgd. We beginnen deze les op de korte wing sup met alleen de foil mast eronder. Nog zonder de echte foil. Kun je hiermee heen en weer wingen, dan gaat de foil eronder en gaan we je leren te vliegen!

Wing sup clinic met je eigen groep!

Het leukste sport teamuitje voor je besloten groep! Weer eens iets anders dan de standaard uitjes. Wij hebben 10 complete wing sup sets. Wij organiseren graag een leuke wing sup clinic voor maximaal 16 deelnemers. Super leuk en door iedereen echt snel te leren. Veel makkelijker en veiliger te leren dan golf-, wind- of kitesurfen. Informeer naar de mogelijkheden! Uitstekende horeca aanwezig voor de aftersurf party…..


Wat is foil wing?

Surfen met een foil wing! Zweef over het water op een kleine sup met een hydrofoil in combinatie met een losse vleugel (wing). Het voelt als snowboarden in de poeder. Een heerlijk gevoel van vrijheid! Moeilijk? Nee! Binnen een aantal sessies is het te leren. Ook als je geen enkele kite of windsurf ervaring hebt. Geen lijnen zoals bij kitesurfen en geen vaste verbinding met je board zoals met windsurfen. Je hebt gewoon de wing vast in je handen welke met een veiligheidsleash vastzit aan je arm. De sup zit vast met een leash aan je benen. Het twiske is ideaal om het foil wing te leren. Meteen diep water en geen gemotoriseerd vaarverkeer.

Foil wing is mogelijk vanaf een knoop of 10. Ongeveer windkracht 3. Een beetje vlagerige wind is geen ramp. Als je eenmaal ‘op de foil’ staat blijf je eenvoudig en ook bij minder wind gewoon in de lucht. Je kan zelfs redelijk eenvoudig door secties met minder wind doorpompen met de foil. In het begin heb je vrij veel wind nodig om ‘op de foil’ te komen. Als je het vaker hebt gedaan heb je steeds minder wind nodig. Je kunt als expert zelfs gewoon zonder wind je board op de foil door blijven pompen.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.