Foil wing les Twiske

Foil Wing les op het Twiske!

Foil wing les! Poeder rijden op het water…

Foil Wing les. Wing surfen leren in prive lessen op het Twiske in Oostzaan.

  • Weekenden
  • Doordeweeks tussen 09:00 en 14:00
  • We werken met afbel/mail lijsten
  • Eigen datum en tijdstip niet mogelijk!*

Aanmelden afbel/maillijst: info@surfandbike.com

*We zijn afhankelijk van de wind en het weer en beschikbaarheid van instructeurs. Als we een gaatje hebben benaderen wij de geïnteresseerden om te kijken wie kan aansluiten.

Level I De introductieles

Wij leren je de basis! Foil wing is superleuk om te leren! Je begint op een gewone sup. Heb je de wing door en kun je goed heen en weer varen, hoogte lopen, afvallen en draaien, dan kan je door voor je vervolgles.

Level II De vervolgles

We pakken hiervoor een korte foil sup met mast maar nog zonder foil eraan vast. We gaan weer terug naar de basis en leren alles opnieuw.

Level III De Wing Foil les

Je hebt je eigen set aangeschaft en wil graag zo snel en veilig mogelijk goed leren wing foilen. Je kunt een priveles boeken en we helpen je met je eigen materiaal op weg.

Of… Je hebt beide lessen goed doorlopen. Je hebt je set zonder foil onder controle. Nu kun je bij ons een complete foil en wing set huren om dan zelfstandig te oefenen. Natuurlijk zijn wij hierbij aanwezig om tips te geven.

Je kunt al aantoonbaar goed foilen met een kite of windsurfset. Je begrijpt de werking van de foil. Je hebt een wing sup les gevolgd en bent in staat om goed heen en weer te varen op de korte sup met wing.

Foilen met de wing is geheel op eigen risico! Alle schade komt voor eigen rekening**.


Wat is foil wing?

Surfen met een foil wing! Zweef over het water op een kleine sup met een hydrofoil in combinatie met een losse vleugel (wing). Het voelt als snowboarden in de poeder. Een heerlijk gevoel van vrijheid! Moeilijk? Nee! Binnen een aantal sessies is het te leren. Ook als je geen enkele kite of windsurf ervaring hebt. Geen lijnen zoals bij kitesurfen en geen vaste verbinding met je board zoals met windsurfen. Je hebt gewoon de wing vast in je handen welke met een veiligheidsleash vastzit aan je arm. De sup zit vast met een leash aan je benen. Het twiske is ideaal om het foil wing te leren. Meteen diep water en geen gemotoriseerd vaarverkeer.

Foil wing is mogelijk vanaf een knoop of 15. Ongeveer windkracht 4. Een beetje vlagerige wind is geen ramp. Als je eenmaal ‘op de foil’ staat blijf je eenvoudig en ook bij minder wind gewoon in de lucht. Je kan zelfs redelijk eenvoudig door secties met minder wind doorpompen met de foil. In het begin heb je vrij veel wind nodig om ‘op de foil’ te komen. Als je het vaker hebt gedaan heb je steeds minder wind nodig.

Waarom is er niet een standaard les om het foilen met wing zelf leren?

Helaas wordt het foilen niet door de verzekering gedekt. Het risico op schade bij het leren foilen is vrij groot. Niet zozeer letsel schade, maar vooral schade aan het materiaal. We leren je echter wel alle vaardigheden en veiligheidsregels zodat je later zelf op eigen risico aan de slag kunt gaan met een foil board en wing.

Hoe dan verder na je introductie of vervolgles?

Je kunt na de introductieles eventueel een wing met sup bij ons huren om verder te oefenen. Heb je de basisvaardigheden goed onder de knie, dan bestaat de mogelijkheid om bij ons geheel op eigen risico** een complete foil wing set te huren (board, foil en wing) en zelf te leren foilen met de wing. Dit kan als je al bij ons je introductieles en eventueel vervolg lessen hebt gedaan op de gewone sup met wing, en hebt aangetoond dat je de basis wingtechnieken goed onder de knie hebt.

Ik heb al windsurf en of kite surf ervaring. Kan ik niet meteen op de foil?

Kort en krachtig… Nee! Onze ervaring tot nu toe is dat windsurf foilers het heel snel oppikken. Vaak al in de eerste les op de foil met wing weg kunnen varen. Normale windsurfers pakken het wingen heel snel op. Maar op de foil is toch wel even iets anders. Kitesurfers hebben weinig voordeel van het kiten, gevoel is toch behoorlijk anders. We hebben ook de eerste kite foilers gehad, maar deze hadden toch ook in het begin vrij veel moeite met de wing controle. Hebben ze de wing door, dan stonden ze vrij snel ook op de foil.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.