FAQ Jeugd surfkamp

FAQ Jeugd Surfkamp Nederland:

Word ik ingedeeld bij leeftijdsgenoten of bij mijn vrienden en vriendinnen?

Wij proberen altijd de groepen naar leeftijd in te delen. Mocht je samen met vrienden of vriendinnen boeken, dan kom je hier altijd bij in de groep.

Ik ben nog geen 10 jaar. Mag ik echt niet meedoen?

Onze minimum leeftijd is echt 10 jaar. Pas vanaf 10 jaar kunnen kinderen zelf hun wetsuits aantrekken en materialen klaarmaken en opruimen.

Zijn snacks en drinken inbegrepen?

Er is een gezonde lunch aanwezig evenals melk en onbeperkt limonade. Snacks en ander drinken mag je zelf meenemen. Gezonde voeding is essentieel om fit de surfweek door te komen!

Ik heb een voedsel allergie.

We hebben een standaard lunch. Mocht je een voedsel allergie hebben, neem dan je eigen lunch en snacks mee. Vermeld je allergie wel op het aanmeld formulier! Neem voor de zekerheid je epipen of andere medicatie mee als je deze hebt.

Hoeveel deelnemers zijn er per week?

Dit verschilt per periode. Er zijn altijd een aantal zeer drukke weken en er zijn altijd wel een aantal rustigere weken. We streven naar tussen de 8 en 20 deelnemers per week. Er wordt gekeken hoeveel begeleiding er aanwezig is in de week. We streven naar een ratio van 1 begeleider op 6 tot 8 kinderen.

Wat nu als het slecht weer is?

Geen zorgen. Ook bij slecht weer maken wij er een erg leuke week van. Event shelters en tenten zijn aanwezig. Slecht weer? Dan gaan we gewoon iets anders doen! Ervaring leert dat weken met slecht weer net zo leuk worden beoordeeld als weken met mooi weer. Breng wel regenkleding en extra warme kleding mee. Met surfen word je toch nat. Desnoods houden we de warme surfpakken de hele dag aan!!

Help blauwalg! Paniek! Nee hoor. Niets om van in paniek te raken. 

Paniek! Nee hoor… Zoetwater is bij erg warm weer gevoelig voor snelle groei van blauwalg. Blauwalg is altijd aanwezig in zoet water. Alleen bij koud weer in mindere concentraties. Bij heet weer kan er een negatief zwemadvies zijn. Blauwalg hoopt zich op in windstille hoeken tot drijflagen. Deze zijn duidelijk herkenbaar. Deze vermijden we. Onze water activiteiten verplaatsen we eventueel naar een andere locatie of naar open water. Afhankelijk van de windrichting. Eventueel spoelen we iedereen na afloop extra af en spoelen we de surfpakken nog een keer extra uit.

Waarom is het ochtendkamp niet de helft van de prijs van het dagkamp?

Sommige jaren organiseren wij ook halve dag kampen. Onze kampen vereisen per dag op de achtergrond nogal wat voorbereiding en afronding tijd. Opbouwen, klaarmaken sportmaterialen, inkopen, opruimen, schoonmaken wetsuits etc. Dit is voor een ochtendkamp net zoveel werk als voor een heel dagkamp.

Ik wil wel, maar kan niet de hele week!

Regelmatig krijgen wij de vraag of het niet mogelijk is om 1 losse dag aan te sluiten. Dit is helaas niet mogelijk. Het gaat ook vooral om het groepsproces. Kun je bijvoorbeeld 1 dag niet, dan is dat uiteraard geen probleem. Als je er dan maar op de maandag bij bent. Dan hebben we de instructie dag. Ben je al een keer eerder bij ons op kamp geweest of heb je al een keer recent windsurfles gehad, dan kun je ook op een andere dag starten.

Reacties zijn gesloten.