Sup routes Twiske Waterland

Sup routes Twiske Waterland

Strava Sup routes Twiske en Waterland. Oneindige sup mogelijkheden  Natuurlijk kun je de diverse routes aan elkaar koppelen of aansluiten op het kano netwerk. Onderstaand vind je enkele suproutes. Graag nemen wij jou of je groep mee op de vele andere sup route mogelijkheden! Wij kennen vrijwel elke rietkraag in de regio en de allermooiste plekken. 

Suproutes Twiske:

 • Twiske Noord
  • 1,5 uur: Startpunt surfstrand De Leers
  • Deze route is rond de 3,5 km. Je steekt in noord oostelijke richting vanaf het surfstrand de plas over en steekt door bovenlangs het Kure-Jan strand richting Purmerland. Aan de linkerkant passeer je de gele zwaluwmuur. Hierna kun je linksaf en tussen de eilandjes suppen over de smalle sloten met bruggetjes. Wat ook heel leuk is, is vanaf de zwaluwmuur rechtdoor te suppen naar het einde. Daar eindig je in een kom waar je heerlijk een verkoelende plons kunt nemen. Ben je met kinderen, dan kun je na de zwaluwmuur na 200 meter ook even rechts afsteken onder het bruggetje door naar de Speelsloot in het Twiske. Even 10 minuten speelpauze en weer terug naar de leers. Wil je daar langer blijven, reserveer dan 2 tijdsblokken achter elkaar en neem picknick spullen mee.
 • Twiske Zuid
  • 2,5 tot 3 uur: Startpunt surfstrand De Leers
  • Deze route is rond de 6,5 km. Reserveer hiervoor 2 tijdsblokken. Je vertrekt vanaf het surfstrand naar het oosten en gaat om schiereiland De Leers heen richting het kano oversteek punt aan de zuidkant van de plas. Steek hier over en volg de houten palen met de gele kleur. Dit is een ontzettend mooie route over smalle slingerende sloten met bruggetjes en mooie overhangende bomen. Pauze kun je halverwege op het zuidelijkste punt houden bij paviljoen Puurs. Deze route is te lang voor met jonge kinderen. Vanaf een jaar of 14 is deze te doen.
  • 1,5 uur: Startpunt Pikpotweg (laag seizoen sup startpunt)
  • Deze route is ongeveer 4 km vanaf startpunt pikpotweg. Volg de houten paaltjes met de gele koppen van de kanoroute. Dit is een ontzettend mooie route over smalle slingerende sloten met bruggetjes en mooie overhangende bomen. Deze route is met enige hulp van ouders ook te doen met kinderen vanaf een jaar of 10.¬†

Overzichtkaart suproutes Twiske Waterland:

Reacties zijn gesloten.