Sport en surfkamp Nederland

Sport en Surfkamp Nederland

Sport en surfkamp boordevol windsurf, sup & sport

Voor alweer het 12e jaar organiseren we ook dit jaar weer kleinschalige en super leuke zomer en sportkampen. Tot 2016 kampen in Noordwijk, maar vanaf 2017 ook in Het Twiske Oostzaan. In de zomervakantie van 2019, 3 weken het leukste sportieve surf en sportkamp zonder overnachting in het twiske voor alle jeugd vanaf 9 jaar met minimaal zwemdiploma B. Het leukste sportieve kamp 5 minuten van Amsterdam! Geen grootschalige kampen, maar persoonlijke aandacht en (professionele) begeleiding. We streven naar tussen de 8 en 20 deelnemers per week.

 • Week 29 | 15 t/m 19 juli: 5 hele dagen kamp
 • Week 30 | 22 t/m 24 juli: 3 dagendagkamp/ochtendkamp
 • Week 34 | 19 t/m 22 augustus: 3 dagen dagkamp/ochtendkamp

Zomerkamp Twiske Oostzaan

Week 29 | 5 dagen kamp

 • 5 hele dagen van 10:00 tot 16:30 incl lunch | € 275

Vanaf de maandag verzamelen we dagelijks vanaf 10.00 uur voor het kamp. Windsurfen, sup, sport en spel staat de hele week centraal! Bij minder geschikte surf condities zijn er leuke andere sportieve activiteiten. Stand up paddleboarden, windsurfen, powerkiten, beachgames etc.. De leukste surfschool/surfcamps van Nederland! Lunch en drinken/limonade zijn bij de surfkamp prijs inbegrepen. De dag zit er om 16:30 weer op.

 • Update: 8 juli 2019. We hebben er 6 plaatsen bij! Wil je nog aansluiten, informeer dan eerst even naar beschikbaarheid.
 • Update: 10 juli. Vol! Alleen nog mogelijkheid op reservelijst

Week 30 | 3 dagen kamp*

 • 3 ochtenden kamp van 10:00 tot 13:00 excl lunch o.v.b* | € 145
 • 3 dagen kamp van 10:00 tot 16:30 incl lunch o.v.b.* |  € 195

Van maandag t/t woensdag verzamelen we dagelijks om 10.00 uur voor het kamp. Windsurfen, sup, sport en spel staat de hele week centraal! Bij minder geschikte surf condities zijn er leuke andere sportieve activiteiten. Stand up paddleboarden, windsurfen, powerkiten, beachgames etc.. Drinken/limonade zit bij de surfkamp prijs inbegrepen. De ochtend zit er om 12:30 weer op.

*Wij zullen alleen bij voldoende aanmeldingen in deze week een 3 daags kamp aanbieden. Deze gaat door vanaf 5 aanmeldingen voor de hele dagkampen. Dit is altijd een iets rustiger bezocht kamp dan de 1e week.

Week 34 | 3 dagen kamp**

 • 3 dagen kamp van 10:00 tot 16:30 incl lunch |  € 195
 • 3 ochtenden kamp van 10:00 tot 13:00 excl lunch | € 145

Maandag t/m woensdag verzamelen we dagelijks vanaf 10.00 uur voor het kamp. Windsurfen, sup, sport en spel staan deze dagen centraal! Bij minder geschikte surf condities zijn er leuke andere sportieve activiteiten. Stand up paddleboarden, windsurfen, powerkiten, beachgames etc.. Het hele  dagkamp gaat door vanaf 5 deelnemers. Bij minder dan 5 dagkamp aanmeldingen kunnen we (in overleg) de dagkampers omzetten naar alleen het ochtend kamp.

**Wij zullen alleen bij voldoende aanmeldingen in deze week een 3 daags kamp aanbieden. Deze gaat door vanaf 5 aanmeldingen voor de hele dagkampen. 

Het Twiske:

Het Twiske biedt ons super omstandigheden voor een sportief kamp! Op slechts 5 minuten rijden van ring A10 Amsterdam ligt recreatiegebied het Twiske. Een multi sportgebied gelegen tussen Amsterdam, Oostzaan, Zaandam, Purmerend, Den Ilp en Landsmeer. Ideaal voor onze sportieve surfkampen.  Waarom het Twiske:

 • Het is een grote sportieve speeltuin
 • Alle faciliteiten voor windsurfen en stand up paddleboarden
 • Mooie officiële skeeler en skatelongboard routes
 • Perfect aangelegde en onderhouden MTB parcoursen met zelfs een echte rockgarden
 • Mooie waterspeelplaatsen/waterspeeltuinen
 • Speelvelden voor actieve beachgames
 • Veilige afgebakende zwemzones
 • Geen gemotoriseerde boten of vaargeul op het meer
 • Slechts 5 minuten vanaf de Ring A10

waterbasketbal twiske

Zomerkamp locatie:

Ons sportieve verzamelpunt hebben we in de buurt van het surfstrand. We gebruiken echter de gehele omgeving afhankelijk van onze activiteiten.  Toiletvoorzieningen zijn in de buurt aanwezig. Voor de deelnemers die de hele dag blijven is de lunch uiteraard inbegrepen. Ouders, neem gerust even een bakje koffie bij Twiske haven of Paviljoen Het Twiske, maar houdt gepaste afstand van de kinderen. Het is hun kamp. 😉 Op de laatste dag  zijn de ouders al vanaf 15:30 welkom om met zijn allen de week gezellig af te sluiten.

krokodillen sup loop

Hoe ziet de week eruit?

Een heel dagkamp is van 10:00 tot 16:30. Het ochtend kamp van 09:30 tot 12:30 (Week 30) of van 10:00 tot 13:00 (Week 34). Bij het dagkamp is de lunch inbegrepen. Snacks mag je uiteraard zelf meenemen. Probeer het een beetje gezond te houden. We hebben geen vast programma. Het (sportieve) programma is afhankelijk van het weer en de voorspellingen van de dag. Bij regen is het geen probleem om te gaan windsurfen, maar is het bijvoorbeeld niet leuk om te gaan powerkiten. Wij passen continue het programma aan. Bij slecht weer maken we gebruik van eventshelters en tenten voor de noodzakelijke beschutting. Op loopafstand zijn openbare toiletten. Alle sportmaterialen zijn inbegrepen, ook een wetsuit op maat. Groepen worden zoveel als mogelijk ingedeeld naar leeftijd. Natuurlijk komen vriendjes en vriendinnen bij elkaar als ze dat willen. Met windsurfen kan het wel zo zijn dat deelnemers uiteindelijk op nivo worden ingedeeld.

Wat moet je zelf meebrengen:

 • Een goed humeur!
 • Warme kleding
 • Regenkleding
 • Zwemkleding
 • Badhanddoek
 • Snacks (het liefst fruit)
 • ZONNEBRAND!!! 🙂

Voor onze zomerkampers die ons al kennen van de surfkampen in Noordwijk… Aan de formule veranderen we helemaal niets. Die was al top!!! We vervangen alleen het golfsurfen door windsurfen en suppen. Sluit jij dit jaar ook aan?


Aanmelden voor het zomerkamp 2019:

Wil je aansluiten bij het surfkamp? Leuk! Vul dan alvast hieronder het online formulier in. Bekijken wij de beschikbaarheid en komen zsm op je aanmelding terug!


Ik wil wel, maar kan niet de hele week!

Vanaf 2019 bieden wij in verschillende weken verschillende surfkampen aan. Van hele week dagkampen tot 3 daagse ochtendkampen. Zie hierboven de mogelijkheden.

Regelmatig krijgen wij de vraag of het niet mogelijk is om een losse dag. Dit is beperkt mogelijk en alleen last minute te reserveren afhankelijk van beschikbaarheid. Informeer een dag van te voren of we misschien nog een plekje over hebben.

Heb je nog nooit gewindsurft, dan kun je alleen op de maandag voor de eerste keer aansluiten. Dan hebben we de introductie les. Ben je al een keer eerder bij ons op kamp geweest of heb je al een keer recent windsurfles gehad, dan kun je ook los op een andere dag aansluiten.

1 losse dag aansluiten € 80,- Losse ochtenden zijn niet mogelijk.  


Veel gestelde vragen:

Word ik ingedeeld bij leeftijdsgenoten of bij mijn vrienden en vriendinnen?

Wij proberen altijd de groepen naar leeftijd in te delen. Mocht je samen met vrienden of vriendinnen boeken, dan kom je hier altijd bij in de groep.

Ik ben nog geen 9 jaar. Mag ik echt niet meedoen?

Een surf/sportweek is fysiek zwaar, vandaar dat we deze leeftijdsgrens hebben. Kun je al windsurfen en heb je al vaker aan onze lessen deelgenomen, dan ligt deze grens minder hoog en knijpen we gerust een oogje dicht. Voor jeugd van bijna 9 jaar die al windsurfles hebben gevolgd kunnen we na overleg mogelijk een oogje dichtknijpen. Oh ja, natuurlijk moet je een zwemdiploma (minimaal B) hebben.

Zijn snacks en drinken inbegrepen?

Er is een gezonde lunch aanwezig evenals melk en onbeperkt limonade. Snacks en ander drinken mag je zelf meenemen. Gezonde voeding is essentieel om fit de surfweek door te komen!

Hoeveel deelnemers zijn er per week?

Dit verschilt per periode. Er zijn altijd een aantal zeer drukke weken en er zijn altijd wel een aantal rustigere weken. We streven naar tussen de 8 en 2o deelnemers per week. Er wordt gekeken hoeveel begeleiding er aanwezig is in de week. We streven naar een ratio van 1 begeleider op 6 tot 8 kinderen.

Wat nu als het slecht weer is?

Geen zorgen. Ook bij slecht weer maken wij er een erg leuke week van. Event shelters en tenten zijn aanwezig. Slecht weer? Dan gaan we gewoon iets anders doen! Ervaring leert dat weken met slecht weer net zo leuk worden beoordeeld als weken met mooi weer. Breng wel regenkleding en extra warme kleding mee. Met surfen word je toch nat. Desnoods houden we de warme surfpakken de hele dag aan!!

Help blauwalg! Paniek! Nee hoor. Niets om van in paniek te raken. 

Paniek! Nee hoor… Zoetwater is bij erg warm weer gevoelig voor snelle groei van blauwalg. Blauwalg is altijd aanwezig in zoet water. Alleen bij koud weer in mindere concentraties. Bij heet weer kan er een negatief zwemadvies zijn. Blauwalg hoopt zich op in windstille hoeken tot drijflagen. Deze zijn duidelijk herkenbaar. Deze vermijden we. Onze water activiteiten verplaatsen we eventueel naar een andere locatie of naar open water. Afhankelijk van de windrichting. Eventueel spoelen we iedereen na afloop extra af en spoelen we de surfpakken nog een keer extra uit.

Waarom is het ochtendkamp niet de helft van de prijs van het dagkamp?

Onze kampen vereisen per dag op de achtergrond nogal wat voorbereiding en afronding tijd. Opbouwen, klaarmaken sportmaterialen, opruimen, schoonmaken wetsuits etc. Dit is voor een ochtendkamp net zoveel werk als voor een heel dagkamp.

surfkamp Twiske windsurf vennegat

Impressie zomerkampen 2018: 

windsurfkamp

Mega Sup XL kids

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.