Wing Sup les

Leren wing suppen ‘De Basis’

Wing sup ‘De Basis’:

Wing sup les in het hoogseizoen van 1 april tot 15 oktober. Wil je leren wing foilen? Dan is dit de ideale introductieles om de basis te leren! Je leert de basis vaardigheden van de wing op een gewone sup met een centerfin optie. Dit is de perfecte opstap les om later zelf verder te gaan met het wingen op een speciaal foil wing board.

Wingen in het laag seizoen tussen 15 oktober en 1 april? Kijk dan even bij de mogelijkheid van Samen Wingen!

 • Uitleg materialen: Board en wing.
 • Theorie: Hoe hanteer je de wing, wat is de positie op je board, waar plaats je je voeten. Hoe stap je op. Hoe kan je sturen en draaien. Veiligheid: Hoe kom je terug als je afdrijft of in de problemen komt.
 • Praktijk: We oefenen eerst alles op het land. Als we de basis door hebben gaan we het water op. Oefenen! We starten de les altijd met een zelf rescue zodat je altijd zelf terug kunt komen.
 • Je start met de ‘wing’ op een lange normale sup. Dit kan al vanaf windkracht 2.
 • Les gaat al door vanaf 7 knopen wind! Dan kunnen wel al prima met een wing op de sup alle basistechnieken oefenen.
 • Lesduur 1,5 uur
 • Prijs introductie wing les: 60,- p.p.
 • Duur: 1,5 uur
 • Aantal deelnemers: Min 3 en max 4
 • Kom je met een eigen groep van minimaal 3 personen, dan is dit ook op een eigen dag/tijdstip te reserveren!

Prive Wing Sup Les:

Natuurlijk ben je ook helemaal welkom voor een prive wing sup les. Met veel persoonlijke aandacht en coaching leren wij jou binnen 1,5 uur de basisvaardigheden van het wingen! Alle materialen en wetsuits zijn bij de prijs inbegrepen. Prive lessen zijn op afspraak mogelijk. Priveles is mogelijk met maximaal 2 deelnemers als je samen met een vriend/vriendin of familielid wilt aansluiten.

 • Prijzen prive wing les: 95,- p.p. (max 2 deelnemers)

Alle materialen voor je wing sup les zijn inbegrepen! Evenals een warm wetsuit. Graag 10 minuten van te voren aanwezig ivm omkleden en voorbereiden.

foil wing les twiske

Wing foilen/suppen op het Twiske:

Voor ons is het Twiske een perfecte plas om te leren wing foilen en suppen. Het water is meteen diep. Groot genoeg om alle watersporten te kunnen doen, maar klein genoeg om goed overzicht over de lessen en de deelnemers te houden. Gemotoriseerde vaart en kitesurfen is hier niet toegestaan. Dit maakt het uitermate prettig en veilig om compleet op jezelf gefocused een nieuwe watersport te leren. We delen het Twiske met een actieve duikgemeenschap. We houden goed rekening met elkaar. Evenals de duikers nemen ook wij onze verantwoordelijkheid om de veiligheid voor elkaar te kunnen blijven waarborgen. Wij blijven op minimaal 15 meter van duik markering boeien. Deze zijn te herkennen aan een fel oranje kleur. 3 Ronde vaste boeien op de hoeken van de duikzone. Als duikers op een andere plek naar boven komen zie je een verticale smalle fel oranje luchtstaaf naar boven steken als een dobber van 60 cm. Dit geeft aan dat hier duikers naar boven komen.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.