Wingfoil School Twiske

Wingfoil school | Leren wingfoilen op het Twiske!

wingfoil twiske

Wingfoil les bij de Foilwing school.

Wingfoil les of Wing Sup les bij de Wingfoil school op het Twiske. Leer wingen bij de eerste Wingfoil school van Nederland! Wij zijn in 2019 begonnen met wingfoilen na al vele jaren te hebben gewindsurf foiled. Realistische doelen met doordachte lesopbouw. Iedereen kan bij ons aansluiten voor de wingsup level I les.

Het Twiske is een perfecte plas om te leren wing foilen en wing suppen. Het water is meteen diep. Groot genoeg om alle watersporten te kunnen doen, maar klein genoeg om goed overzicht over de lessen en de deelnemers te houden. Gemotoriseerde vaart en kitesurfen is hier niet toegestaan. Dit maakt het uitermate prettig en veilig om compleet op jezelf gefocused deze nieuwe watersport te leren.

Aanmelden en windvoorspelling

Aanmelden voor je les kan maximaal 3 dagen voor je/jullie gewenste datum. Dan hebben we redelijk zicht op de verwachte wind en weervoorspellingen. Wingsup lessen gaan door vanaf 9 knopen. Wingfoil lessen gaan door vanaf 12 knopen wind. Selecteer je gewenste les.

Waarom niet verder van te voren aanmelden of meerdere ritten leskaart?

Wij geven alleen les als wij de windvoorspellingen voldoende vinden! Dit hebben we niet van te voren in de hand. Een aantal dagen van te voren is er meer zekerheid. Ook als je straks zelfstandig verder gaat leren zul je flexibel moeten zijn om je wing momenten te pakken als er wind is.

Onze Wing lessen:

Wing Sup Level I intro prive/kleine besloten groep

Idem als boven, maar dan als prive les met veel persoonlijke aandacht en de mogelijkheid om ook te oefenen op een korte wingfoil sup met alleen een mast eronder (zonder foil).

Wing Foil Level II prive

Deze les is alleen te boeken als je beschikt over je eigen materiaal. Dit is in principe een prive les, maar je kan natuurlijk aansluiten met een vriend of vriendin. We beginnen deze les op de korte wing sup met alleen de foil mast eronder. Nog zonder de echte foil. Kun je hiermee heen en weer wingen, dan gaat de foil eronder en gaan we je leren wingfoilen!

Wing Foil Coaching

Je hebt de basis van het wing foilen al door. Je kunt al rechtdoor foilen, maar je wil loopt vast op gijpen, tacken, 360 of iets anders. Wij helpen je gericht op 1 doel deze doelstelling in een coaching sessie te halen.

Extra informatie:

Hoeveel lessen heb ik nodig om te leren wingfoilen?

Dit is geheel persoonlijk. Het ene persoon heeft het wingsuppen in 1 les door. Het andere persoon heeft meer lessen nodig. Hetzelfde geldt voor het wing foilen. De sport kent, als je er gevoel voor hebt, een stijle leercurve. Onze lesmethodiek is erop gericht om je zo snel mogelijk te laten leren.

Waarom begin ik op een gewone sup met center fin?

Je begint op een sup met een center fin (normale sup is niet geschikt). Met onze sups kun je uitstekend hoogte lopen, de zelf redding en basis technieken snel leren. Andere scholen kiezen er soms voor om meteen op de wingsup te leren, maar dit zorgt voor een langer leertraject.

Waarom moet ik eerst op de gewone sup? Kan ik niet meteen op de foil beginnen?

Helaas kan dat bij ons niet meer. We hebben dit voorheen wel aangeboden, maar dit leidde tot veel schades aan de (dure) wing materialen en een verhoogde kans op letsel. Ook al kun je al foilen met kiten of windsurfen. Kitesurfers hebben weinig voordeel van het kiten, gevoel en werking van de wing is toch behoorlijk anders. Dit ligt veel dichter tegen windsurf gevoel aan. Windsurf foilers hebben wel een voordeel aangezien de wing en de werking ervan dicht tegen het windsurfen aan ligt. Kun al foilen met de kite of met windsurfen dan zul je merken dat als je de wing eenmaal door hebt je snel veilige progressie maakt.

Wing sup clinic met je eigen groep!

Het leukste sport teamuitje voor je besloten groep! Weer eens iets anders dan de standaard uitjes. Wij organiseren graag een leuke wing sup clinic voor groepen vanaf 4 deelnemers. Super leuk en door iedereen echt snel te leren. Veel makkelijker en veiliger te leren dan golf-, wind- of kitesurfen. Informeer naar de mogelijkheden! Uitstekende horeca aanwezig voor de aftersurf party…..

wingfoil school twiske

Wat is wingfoilen?

Surfen met een foil en wing! Zweef over het water op een kleine sup met een hydrofoil in combinatie met een losse vleugel (wing). Het voelt als snowboarden in de poeder. Een heerlijk gevoel van vrijheid! Moeilijk? Nee! Binnen een aantal sessies is het te leren. Ook als je geen enkele kite of windsurf ervaring hebt. Geen lijnen zoals bij kitesurfen en geen vaste verbinding met je board zoals met windsurfen. Je hebt gewoon de wing vast in je handen welke met een veiligheidsleash vastzit aan je arm. De sup zit vast met een leash aan je benen. Het twiske is ideaal om het foil wing te leren. Meteen diep water en geen gemotoriseerd vaarverkeer.

Foil wing is mogelijk vanaf een knoop of 10. Ongeveer windkracht 3. Een beetje vlagerige wind is geen ramp. Als je eenmaal ‘op de foil’ staat blijf je eenvoudig en ook bij minder wind gewoon in de lucht. Je kan zelfs redelijk eenvoudig door secties met minder wind doorpompen met de foil. In het begin heb je vrij veel wind nodig om ‘op de foil’ te komen. Als je het vaker hebt gedaan heb je steeds minder wind nodig. Je kunt als expert zelfs gewoon zonder wind je board op de foil door blijven pompen.

Reacties zijn gesloten.